Diensten Airco
Airco

Airconditioning: altijd een optimaal woon- en werkklimaat

U herkent het vast… klamme hitte...

In ons land met zeeklimaat gaan hogere buitentemperaturen bijna automatisch gepaard met een hoge luchtvochtigheid, waardoor het al snel benauwd aanvoelt. U herkent het vast… klamme hitte, waardoor je niet weet waar je het zoeken moet in huis of op kantoor en je ‘s nachts nauwelijks aan nachtrust toekomt. Ventileren met buitenlucht, of het openzetten van een raam is, afgezien van mogelijke geluidshinder en tocht, natuurlijk geen oplossing als het buiten 24ºC of warmer is.

 

Ideale temperatuur tussen 21 en 24ºC

Niet alleen door een hoge buitentemperatuur, maar ook door warmteafgifte van apparatuur (verlichting, computers, enz.) en aanwezigheid van mensen, kan bijna het hele jaar door de binnentemperatuur hoger komen te liggen dan de behaaglijk-heidstemperatuur. Een mens functioneert het beste bij een temperatuur tussen 21 en 24ºC. Airconditioning is de oplossing, want hiermee wordt het woon- en werkklimaat aanzienlijk verbeterd.

 

Zuiveren, koelen en ontvochtigen

Airconditioning kan naast koelen, ontvochtigen en zo nodig bevochtigen, de lucht zuiveren van pollen, stof en bacteriën, waardoor allergieën verminderen en een klimaat wordt geschapen waarbij u zich behaaglijk voelt. Bovendien heeft het handhaven van de juiste condities niet alleen een positieve invloed op mens en dier, maar ook op goederen, apparaten, meubilair en planten.

 

Naast koelen ook verwarmen

Airconditioning in warmtepomp uitvoering kan tevens dienen als basisverwarming. De werking van het systeem kan dan worden omgekeerd, wat vooral in het voor- en najaar aantrekkelijke besparingen op uw gasrekening mogelijk maakt.

 

Eenvoudige montage

Een airconditioningsysteem bestaat meestal uit binnenunits tegen plafond of wand in de te koelen vertrekken en een buitenunit op het dak of tegen een buitenmuur, het zogenoemde splitsysteem. De buitenunit staat de aan de binnenlucht onttrokken warmte af aan de buitenlucht. De binnenunit blaast vervolgens de gekoelde lucht terug in het vertrek. De montage is meestal binnen één dag eenvoudig te realiseren.

 

Bij Klaver installaties bent u aan het juiste adres voor deskundig advies, een scherpe prijsopgaaf, vakkundige montage en een perfecte service.