Diensten Nieuwe cv-ketel? Intergas
Nieuwe cv-ketel? Intergas

Op uw energiekosten besparen? Meer comfort?

Als het gaat om moeiteloos besparen en zorgeloos genieten van warmte haalt u met de nieuwe technologie van Nefit het beste in huis. Zelflerende software die zich automatisch aanpast aan uw gebruikspatroon. Slimme aanwezigheidsdetectie die onnodig verwarmen voorkomt. En uiteraard hoogwaardige, toekomstbestendige componenten, zoals een Low Energy pomp die honderden euro's extra bespaart.

Misschien is het tijd voor een nieuwe cv-ketel!

De nieuwe generatie HR-ketels is zelflerend, net als de nieuwe slimme thermostaat van Nefit. TrendLine zorgt met Low Energy voor extra energiebesparing. Ook is de warmte gelijkmatiger, waardoor u ook meer gas bespaart. Zo bespaart TrendLine in totaal tot €800 extra ten opzichte van andere HR-ketels.

 

“Hoog Rendement”

Voor uw portemonnee en het milieu is een c.v.-ketel met keurmerk “Hoog Rendement” (HR 107) praktisch altijd de beste oplossing. Doordat HR-ketels zelfs de warmte van de verbrandingsgassen benutten, hebben ze het hoogste rendement (minimaal 90%). Meestal zijn het ook zgn. “gesloten” toestellen waardoor de warmte van de ketel niet aan de omgeving maar alleen aan het c.v.-water kan worden afgegeven (veiliger en zuiniger). Bij HR-ketels met warm tapwater wordt het hoge rendement tevens gebruikt voor de bereiding van het tapwater zodat u tweemaal voordeel heeft.

 

De opstellingsplaats

De eenvoudigste en goedkoopste manier om uw c.v.-ketel te vervangen, is de nieuwe op dezelfde plaats te monteren. Meestal kunnen de aanwezige leidingen dan zo weer worden aangesloten. Het kan echter ook zijn dat het beter of noodzakelijk is, bijvoorbeeld in verband met de rookgas- en/of condensafvoer, de nieuwe ketel een andere plaats te geven. De meest toegepaste en vaak beste plaats is de zolder.

 

Meerdere tappunten gelijktijdig gebruiken

U heeft het vast wel ondervonden: je staat heerlijk te douchen en ineens… brrr, een koude straal omdat iemand anders de keukenkraan open draait. Wanneer u niet onverwachts een koude douche wilt, moet de capaciteit van het warmwatertoestel voldoende zijn om meerdere tappunten gelijktijdig te voorzien van warm water. Zo niet, dan is het òf de keukenmengkraan òf het bad òf de douche.

Bij dit alles speelt de gezinsgrootte een belangrijke rol. Want het maakt natuurlijk veel verschil of er ’s morgens 2 of 4 personen een douche nemen.

 

Warm tapwaterbehoefte bepaald vermogen c.v.-ketel

Bij de meeste woningen is het benodigde vermogen voor een c.v.-ketel met tapwater meer afhankelijk van de eisen die u aan het gebruikscomfort voor het warm tapwater stelt dan aan het vermogen voor de verwarming van de woning.

 

Bel voor meer informatie, wij willen u graag adviseren over cv-ketels, cv-installaties, (design) radiatoren, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen etc.

 

Klaver installaties uit Dokkum (Friesland) is uw Bosch/Nefit/Intergas warmte specialist.

Bel of mail nu voor een vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte:

0519-293850
info@klaverdokkum.nl