Diensten Koper- en zinkwerk
Koper- en zinkwerk

zinken of koperen dakgoot in Friesland en Groningen

De vakmonteurs van Klaver installaties kunnen zinken en koperen dakgoten aanbrengen en oud koper- en zinkwerk vervangen of repareren. Is de zinken dakgoot aan vervanging toe? Lekt een uitloop in de dakgoot? Wij staan voor u klaar!

Zink, tijdloos en onmisbaar in de bouw

Titaanzink is een duurzaam, makkelijk toepasbaar en esthetisch verantwoord bouwmateriaal. Titaanzink krijgt door kleine toevoegingen van titaan (vandaar Titaan-zink), koper en aluminium goede bewerkingsmogelijk-heden en een uitstekende duurzaamheid. Daarom wordt titaanzink, naast de populaire toepassing voor dakgoten en regenpijpen, veel toegepast voor het bekleden van daken, dakkapellen en gevels. De duurzaamheid dankt zink aan de vorming van een onoplosbare beschermende laag op het oppervlak, ook wel zinkpatina genoemd.

 

Zink, een leven lang plezier

Afhankelijk van de toepassing en omstandigheden kan de levensduur oplopen tot wel 200 jaar. Een zinken, hellend dak houdt het 75 tot meer dan 100 jaar vol. Een zinken dakgoot heeft een levensduurverwachting van 50 tot zelfs 75 jaar. Zink gaat daardoor even lang mee als het gebouw. Er is dus geen tussentijdse vervanging nodig. Na een lange staat van dienst kan het zink volledig worden gerecycled. In principe is zink onderhoudsvrij, maar in het najaar een zinken dakgoot schoonmaken, bevordert naast de waterafvoer natuurlijk ook de levensduur.

 

Zink, onmisbaar in de natuur

Van alg tot bacterie, van plant tot dier: alle organismen hebben metalen nodig. Geen vorm van leven kan ontstaan zonder gebruik te maken van essentiële metalen als koper, zink en ijzer. Zink heeft een groot aantal biologische functies in de mens. Bij de mens zijn meer dan 300 enzymen bekend die zink bevatten. Enzymen zijn biologische verbindingen die stofwisselings- en andere levensprocessen mogelijk maken. Zink is verder betrokken bij de signaaloverdracht in de zenuwen.

 

LEkt uw dakgoot? NIEUWE goten NODIG?

Niet is vervelender dan lekkage in huis. De vakmonteurs van Klaver installaties uit Dokkum kunnen kleine lekkages repareren en bestaande dakgoten vervangen.
 

gratis inspectie van uw dakgoot

Is het zink in uw dakgoot al een aantal jaren oud of bent u niet zeker van de goede staat, vraag dan een gratis kwaliteitsinspectie aan bij Klaver installaties.