Diensten Zonneboiler met subsidie
Zonneboiler met subsidie

Nu subsidie bij aanschaf zonneboiler!

Er is een subsidieregeling gaande die interessant is voor de consument!

Zonneboiler en zonnecollector

Een zonneboiler is een goed en duurzaam product waarmee u uw energierekening drastisch kunt verlagen. Met een zonnecollector kunt u namelijk de helft van uw aardgasverbruik verminderen. Dit komt neer op een besparing van enkele honderden euro’s per jaar. U heeft veel mogelijkheden en kunt kiezen uit diverse zonneboiler modellen.

 

Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is eigenlijk vrij eenvoudig. De boiler maakt gebruik van zonne-energie om het water te verwarmen. Het verschil met zonnepanelen is dat het warm water dat niet wordt gebruikt verloren gaat en niet aan het energienet teruggeven kan worden. Op het dak van de woning wordt een zonnecollector geplaatst. Deze wordt aangesloten op een buizenstelsel waarin een vloeistof loopt. De zonnecollector zorgt voor de verwarming van de vloeistof. De warme vloeistof loopt door het buizenstelsel naar een voorraadvat. Dit voorraadvat heet een boiler. In de boiler zit leidingwater. Het water in de boiler wordt door de vloeistof verwarmd middels een

warmteverspreider. Indien het water in de boiler niet warm genoeg is, wat bijvoorbeeld kan gebeuren in maanden waarin de zon wat minder schijnt, dan kan een verwarmer van een CV-ketel het water naverwarmen. 

 

Zelf een zonneboiler installeren

De meeste consumenten kiezen ervoor om een zonneboiler te laten installeren door een erkend installateur. Er zijn eventueel zelfbouwpakketten te koop, maar men moet dan toch echt wel behoorlijk handig zijn. En als het aankomt op garantie dis het veiliger om alles door een installateur te laten doen.

 

Hoe zit het met de stand van de zon?

Zonnecollectoren dienen zo goed mogelijk gericht te worden naar de zon toe. Het is namelijk van belang dat er zoveel en zolang mogelijk zonlicht wordt opgevangen door een zonnecollector. Er dient rekening gehouden te worden met de beweging van de zon per etmaal en de stand van de zon door de seizoenen heen.

 

Prijzen zonnecollector

De prijzen van zonneboilers lopen sterk uiteen. De prijs is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk soort, merk, grootte, aantal collectoren, plaats van installatie en de kosten voor installatie en service. Een compleet pakket bestaat uit een zonneboiler, zonnecollector, vloeistof, warmtepomp en het expansievat. Omdat er in 2018 een subsidie regeling is, is het voor u als consument interessant om een zonneboiler aan te schaffen!

 

Rendement van een zonneboiler

Het rendement van een zonneboiler is hoog, direct na installatie begint u met besparen. Na slechts een aantal jaren kunt u uw investering al terug verdiend hebben. Uw energiekosten zullen in ieder geval met een zonneboiler flink dalen!

 

Hoeveel subsidie op een zonneboiler en prijzen

Op dit moment bedraagt de subsidie op dit product € 2007,00!

 

Prijs pakket : ................. € 3265,00

Subsidie:
RVO ISDE subsidie : ..... € 2007,00

Netto investering slechts 1258,00 !

 

(Standaard montage: € 1495,00)

 

Het OEG 2plus schuindakpakket is uitzonderlijk duurzaam en heeft een bijzonder hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs.
Het pakket wordt compleet geleverd met 3 stuks 2plus collectoren met de gepatenteerde thermische geleidingstechnologie, een 300 liter Solartapwaterboiler TWS 300-2, een montagesysteem voor een snelle en veilige montage op het dak en dakankers voor standaard dakpannen. Verdere opvallende onderdelen van het pakket zijn de zeer eenvoudig in gebruik te nemen OEG KSW-E verschilregelaar en het OEG 2-strangstation DN 20 met de OEG CPA-E 55/15 PWM hoog rendement pomp die in vergelijking met standaard circulatiepompen een substantieel gedeelte van de benodigde elektrische energie bespaart.

Indien gewenst leveren wij de buisleiding (overbrugging vanaf de collectoren naar het vat) ook mee. Dit kan afzonderlijk in de gewenste lengte en de gewenste afwerking worden besteld.

Technische gegevens:

  • Bruto oppervlak: 6,18 m²
  • Apertuuroppervlak: 5,67 m² (*)

(*) De apertuuroppervlak voor de zonneboiler is de kleinste oppervlakte van de collector.