Diensten Dakbedekking
Dakbedekking

Dakbedekking in Friesland en Groningen

De vakmonteurs van Klaver installaties kunnen bitumineuze dakbedekking aanbrengen en repareren en oude dakbedekking vervangen. Is de dakbedekking op uw garage aan vervanging toe? Lekt een uitloop? De dakdekkers van Klaver staan voor u klaar!

Bitumen: een natuurproduct

Bitumen is een eeuwenoud natuurproduct dat al in de prehistorie bekend stond als waterkerend en vochtwerend middel. De Egyptenaren gebruikten het om mummies te conserveren en allerlei zaken waterdicht te maken. Niet zo heel erg vreemd, omdat bitumen op verschillende plaatsen op de wereld spontaan naar de oppervlakte komt.

 

Bitumineuze bedekking op een rond en vlak dak

De al eeuwen bekende unieke eigenschappen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking, zijn in de loop van de tijd door productontwikkeling steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoog-technologisch product met een groot scala van toepassingen. Vooral wanneer hoge en langdurige prestaties worden verlangd, zijn bitumen afdichtingsmaterialen een logische keuze.

 

Bitumineuze dakbedekking is uniek op het gebied van flexibiliteit. Aan het einde van de levensduur van het dakbedekkingsysteem, kan vaak de levensduur relatief eenvoudig verlengd worden door het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de bestaande dakbedekking.
 

EPDM dakbedekking

Voor de dakbedekking van platte daken wordt meestal gekozen tussen bitumen en kunststof (pvc, EPDM). EPDM is de afkorting van "Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer". Een van de voordelen van EPDM dakbedekking is het gebruiksgemak. Een EPDM dak is vrij genakkelijk te plaatsen en hoeft niet gebrand te worden. Hierdoor ontstaat er geen gevaar voor brand en kan het veiliger gemonteerd worden. Op het flexibele rubber hechten algen en mossen niet goed, waardoor u minder onderhoud hebt aan dit type dak.

Verder heeft een EPDM-dak een zeer lange levensduur!

 

Lekkage? nieuwe dakbedekking nodig?

Niet is vervelender dan lekkage in huis of in uw garage. De vakmonteurs van Klaver installaties uit Dokkum kunnen kleine lekkages repareren, bestaande dakbedekking vervangen of een nieuwe toplaag aanbrengen.

 

Gratis dakinspectie en voordelig onderhoud

Is de dakbedekking van uw garage, dakkapel of woning al een aantal jaren oud of bent u niet zeker van de goede staat, vraag dan een gratis kwaliteitsinspectie aan bij Klaver installaties.